Bir Nefes Sıhhat

 Romatizma hastalığı neden artış gösterdi ? 

Asıl sebebi beslenme, gıda olmadan bir yaşam söz konusu elbette değildir ki bir nokta da yeterli ve sağlıklı gıda almak büyük önem arz ediyor. 

Maalesef ki günümüz beslenme şekli glikoz ve gluten ağırlıklı. Bunun faydaları var ama zararlarını da göz ardı edemiyoruz.

Bunlardan biri kökeni Otoimmün olan Romatizmal hastalıklardır.




Günümüz hastalığı mı , Diabet hastalığına bir rakip mi ? 

Aslında köklü olarak bakıldığında ikisinde de olan temel sebepte ortaklık var. Bu da şekerdir, Diabet hastalığında yalnızca pankreasta bir problem olmasından ötürü kaynaklanıyor aslında bir yerde bunu bozan sebepte sağlıksız beslenme ve tüm hastalıkların en önemli sebebi olan stres kaynaklı olmasıdır.

Bakınca Romatizmal hastalıkların artışı Diabet hastalığındaki kadar yaygın bir hale gelmiş olmakta görünüyor.




Romatizmaya iyi gelen besinler nelerdir ?

En başta beslenme düzeni olmalı ve bir düzene sokulması gerekir ki tedavide olması gereken de budur. Bağırsak duvarının iyileşmesi en temel çözümdür. 

Örnek olarak bir gün de yiyilebilecek besinleri vermek isterim :

Sabah: Doğal yumurta , zeytin yağı, tereyağı, peynir, anadolu usulü kavurma, salata, turşu.

Akşam: Et , balık, köy tavuğu, zeytinyağlı sebze, salata, turşu.

İmkanınız varsa Ozon terapi bu hastalığa iyi gelen tedavidir . Bu terapi romatizmal iltihaba karşı savaşan bir yöntemdir.

Aynı zamanda bitkiler çok önemlidir. Bunlardan en önemlilerinden biri Zerdeçaldır. Bir diğerleri Şeytan pençesi, kiraz sapı, ısırgan otudur. 

Başka bir önemli noktayada değinmek isterim ki Omega 3 takviyesi ve d vitaminini yüksek tutmak gerekir.




Sağlığı kötü etkileyen ve bu hastalığı ortaya çıkaran besinler nelerdir, nelerden uzak durmalıyız?

Bu hastalığı etkileyen temel içerikler aslında sağlığa da zararı olan şeylerdir.

Bunları hayatımızdan çıkarabilirsek şikâyetlerimizde ki azalmalar olmaya başlayıp yüksek bir ihtimalle yok denecek kadar az olmaya başlayacaktır . Peki bunlar nelerdir der dediğinizi duyar gibiyim, şöyle ki : Gluten, işlenmiş gıdalar ,karbonhidratlar, hazır maya, laktoz, hibrit tohum ve tarım zehirleridir. 

Bunların hayatımızın büyük çoğunluğunu kapsadığının farkındayım ki tabiri caizse doğal beslenmek ve yabancı maddeleri hayatımızdan uzaklaştırmak demek oluyor.

Velhasıl bunları çıkarmış olmadan iyileşme beklemek de imkansız durumda. 

Peki ilacı yok mu derseniz bunlar iyileşme için değilde yalnızca baskılayan geçici bir şekilde belki bir rahatlama yapan türdendir ki yan etkileri de bu işin cefasıdır.



Beni bu konuyla ilgilenmeye iten en büyük etken neydi ?

Bu hastalıkla mücadele eden biri değilim bir aday olmamak için dikkat etmeye çalıştığım söylenebilir. 

Bu dünyada derinden kıymetli ve muhabbet duyduğum biri var arkadaşlar. Bununla yaşamaya ve mücadele etmeye çalışan biridir kendisi. Bazen yenik düşüp bazen galip gelir ona karşı. Hayatta da böyle değil midir ? 

En kötüsü de ciddi anlamda gelişmiş gibi görünsek de ülkem de kaliteli sağlıkçı sayısı günden güne azalıyor. Kaliteli olmaktan kastım ayrıca parentez açmak isterim ki mesleğini ciddi anlamda sahiplenen, bilgili olup buna zamanını ayırabilen insan sayısıdır bahsettiğim. 

O burda ki profil de gördüğünüz zattır kendisi. Aa yabancı biriymiş dediğinizi duyar gibiyim burdan değineceğim ki evet o burda okuyan altı senesini Türkiye de geçirmiş bir mühendis adayıdır. 

Lakin vatandaşlığı olmadığından sağlığı açısından devletimizin sunduğu imkanlardan rahatlıkla faydalanamadığı için ciddi bir rahatsızlığı olmasına rağmen. Yani bu durum onun gibi insanlar için ciddi anlamda mühim bir olay. Diyelim maddi açıdan uygun ve doktora çıkıyor bu kadar masrafa karşılık aldığı yeterli dahi olmayan basit sözler oluyor .

Buna bir çözüm gelmesi gerektiği kanısındayım. Bu yalnızca bir yabancılar için değil bizler için de baya mühim bir mevzu.



Sağlıkla kalmanızın temennisi ile 



Comments

Popular posts from this blog

MÜZİK RUHUN GIDASI MIDIR ?

Âşk Hasbihâli

Evrim mi? Tekamül mü? Sen karar ver.